MORTENS HALIBUT PAGE

THIS IS MY WINDOW TO THE WONDERFUL "HALIBUT KINGDOM " AROUND KVALØYVÅGEN, NORTH NORWAY - FISHIN\ IS THE MISSIONMonday 22 September 2014

WONDERFUL SEPTEMBER IN NORTH NORWAY

WHAT A SEPTEMBER DAY TOGETHER WITH FRIENDS FROM THE DEEP SEA ANGLING CLUB OF TROMSØ

På tur inn i hjertet av Halibut Kingdom

La ut på tur med 3 båter og 8 ivrige fiskevenner fra Tromsø Havfiskeklubb. Utror fra Kvaløyvågen lørdag 20.09.14 kl. 08.00. Selv kom jeg med BigFisher II rett fra Reinøya. Fikk problemer med en av dynamoene - ladelyset kom på og turteller virket ikke ved avgang Reinøya, men det viste seg at det var  en sliten dynamoreim som var slitt av. Hadde reservereim og fikk det fikset i en fart.

På Reinøya var det regn og skodde, men ved utgangen av Kvalsundet var det sol, stille og flott fiskevær.

Ved ankomst halibut Kingdom var det full klaff etter 5 minutters fisking. Øyvind var først ute med ei fin kveite på rundt 20 kg.

Øyvind med ei fin kveite

Så gikk det slag i slag med masse hugg og flere fine kveiter på alle båtene. 6 kveiter ble resultatet, men vi hadde masse besøk på fersk-silda som ble benyttet som beitefisk. Tor filmet med GoPro kameraet under vann, og fikk fine opptak av kveite som var nyskjerrig på agnsilda. Et av opptakene viser en 20-30 kgs kveite som sluker agnsilda - interessante opptak som jeg håper å få komme tilbake til her på bloggen.

Skal prøve litt med filming under vann ut over høsten. Har laget en rigg for dette som det blir spennende å teste ut. Fisket hele dagen rundt omkring på flere spennende plasser, og var tilbake i Kvaløyvågen ved 19-tiden.
Høsten har vært svært bra de siste årene, og spesielt oktober har vist seg å være toppmåned for de virkelig store kveitene. I år går jeg for 150 + , og hvis det blir nok tid til å dra ut og været holder seg bra, er mulighetene store.

Ivrige tilskuere

Lykkelige Lars Eskeland

På vei hjem var det en fin solnedgang ute i NordishavetFishin´is still the mission 

No comments:

Post a Comment