MORTENS HALIBUT PAGE

THIS IS MY WINDOW TO THE WONDERFUL "HALIBUT KINGDOM " AROUND KVALØYVÅGEN, NORTH NORWAY - FISHIN\ IS THE MISSIONThursday, 26 December 2013

GOD JUL OG GODT NYTTÅR !!

JULESTEMNING I FINNKROKEN

Året 2013 er snart historie, og i den forbindelse er det tid for et lite tilbakeblikk og noen tanker om fremtiden.

Først - Google har en veldig bra oversetter - translate.google.com - som fungerer utmerket på de fleste språk, og jeg har nå valgt å skrive mine fremtidige blogger på norsk.

2013 har for meg vært et svært arbeidssomt og jobbmessig krevende år.  Mitt selskap KIME har hatt to store oppdrag, og disse har tatt det meste av min tid og oppmerksomhet i 2013.

Det var derfor svært gledelig å komme i mål med det største prosjektet - et vegprosjekt til 160 millioner NOK - nå rett før jul.

I tillegg var det svært gledelig å vinne et nytt stort oppdrag som starter opp i februar / mars 2014 - bygging av sikkerhetssoner og oppgradering av Evenes flyplass mellom Narvik og Harstad. Dette lover således bra for fremtiden for mitt selskap KIME.

OFFISIELL ÅPNING VED VEGDIREKTØREN AV E 8


Som leder av Tromsø Høyre har det vært mye aktivitet knyttet til Stortingsvalget 2013  og politisk arbeide i Kommunestyret i Tromsø, Finans- og Næringskomiteen samt foreningsarbeide.
Høyre vant valget og har sammen med FRP dannet ny regjering med Erna Solberg som ny Statsminister - jeg håper og tror dette vil være bra for landet Norge. Ekstra flott er det at en av våre lokale kandidater fra Troms - Elisabeth Aspaker - er blitt ny Fiskeriminister.


Statsminister Erna Solberg - HØYRE
Fiskeriminister Elisabeth Aspaker - HØYRE

Som styremedlem i Tromsø Havn har det vært spennende for meg å delta i utbyggingen av ny havn ved Tønsnes utenfor Tromsø - et prosjekt til vel NOK 300 millioner som vil skape oljerelatert aktivitet i Tromsøregionen i fremtiden. 1. byggetrinn vil stå ferdig i august 2014.


TØNSNES HAVN 2013
 
KVALSUND VED TROMSØ


FLOTT KVEITE SEPTEMBER 2013
Til tross for alt som har skjedd på jobb og i forbindelse med mine politiske verv, har jeg fått tid til mange spennende og fantastiske turer med gode venner både  på hytta i Finnkroken, turer med M/V BigFisher og også med Smallfisher.

I oktober 2012 landet jeg ei kveite på 110 kg utenfor Ringvassøya, og selv om målsettingen i år har vært 150 ++ har jeg dessverre ikke lyktes med det. Men jeg har vært nære på ved to anledninger og har fått mange fine kveiter opp mot 50 kg i løpet av sesongen. Havt har vært fullt av makrell og sild, og nå i desember har store flokker med Knølhval søkt helt opp  mot kysten utenfor Tromsø på jakt etter sild. Jeg har fortsatt Smallfisher på vannet og håper på en tur ut til kvalene før nyttår.


HENRIK BOLTEN - HØST 2013
Det er svært trist at min gode venn Henrik Bolten forulykket nå like før jul - vi har vært på fine turer også nå senest i oktober 2013.
Det føles tungt å ha mistet to av mine gode venner de siste 3 år - Burkhard Plichta og nå Henrik Bolten - men livet vil gå videre !
Sammen med alle de gode vennene som fortsatt deler interessen for vår fantastiske og storslåtte natur og de muligheter for friluftsliv og fiske dette gir oss,  ser jeg fram til mange spennende opplevelser i årene som kommer.

AUTUMN
OUR EAGLETHIS IS THE WAY WE SING THAT SONG ...
REINØYA SOMMER MED LYNGSALPENE I BAKGRUNNEN


REINØYA VINTER MED BJØRNSKARFJELLENE

VED STORVANNET
 


M/V BIGFISHER VED KAI I FINNKROKENM/V BigFisher har slitt med tekniske problemer - først ubalanse i babord propellhylse og utskifting av gearlameller -  så lekkasje på styrbord oljekjøler som medførte havari på styrbord gear.
Jeg har ennå ikke lyktes med å få tak i nytt gear - hvis noen der ute kan hjelpe med med et gear - Twin Disc MG 506 A med utveksling 1,97:1 - så vil jeg bli veldig glad.

Har ikke lyst å sette tilbake nye deler i det gamle gearet siden det har vært så høy temperatur.
Håper å ha skuta på vannet før skreisesongen starter i mars / april.


M/V BigFisher vil de kommende år fungere som kombinert servicebåt i mitt firma og benyttet til spesialturer med VIP- gjester ute i Halibut Kingdom med base i Kvaløyvågen.

En ny større båt for charter er på beddingen, og jeg håper å ha denne på plass neste år. Jeg har i løpet av 2013 tatt radiooperatørsertifikat SRC/VHF samt D5L skippersertifikat for å kunne føre båter opp til 24 meters lengde ( 80 fot ) med passasjerer. Jeg har vært litt rundt og sjekket noen båter både i Norge og utlandet, og tror dette skal bli interessant.
Prosjektet med fiskecamp, rorbuer og marina i Kvaløyvågen ved Tromsø nærmer seg endelig oppstart. Alle planer er godkjent av Tromsø Kommune nå i sommer etter en over 3 år lang behandlingsprosess. Kystverket godkjente nå i desember 2013 utfylling som må gjøres i sjøen samt etableringen av marinaanlegget, og nå mangler kun igangsettingstillatelse fra kommunen før spaden kan settes i jorda. Jeg håper dette kan skje i februar 2013 - første byggetrinn omfatter grunnarbeider for de første rorbuene, VA- anlegg, kaifronter utført med steinmurer av naturstein samt oppstart av marinaanlegget.

Vi har vært igjennom en lang og kostbar planleggingsprosess, men sitter nå på unike muligheter til å etablere det absolutt beste anlegget for denne type reiselivsaktiviteter her oppe i nord.

Kvaløyvågen ligger i Kvalsundet bare vel 30 minutters kjøretur fra Tromsø Lufthavn, og ligger nært opp til de aller beste fiskeplasser både for torsk, sei og kveite som eksisterer her oppe i Nord Norge.

Kvaløyvågen er ei naturlig havn skjermet for de fleste vindretninger og uten fare for store bølger som kan skape problemer for båtene i havna.

Med sin fantastiske beliggenhet midt i "Halibut Kingdom " håper og tror jeg at dette vil kunne bli den mest attraktive fiskecampen for den mest profesjonelle "angleren". Med sin godt skjermede havn vil dette også være plassen for nybegynneren og for alle de som kun er ute etter å oppleve den storslåtte naturen her ute i havgapet.
Neste år er det nye muligheter -   FISHIN' IS THE MISSION !!


Nå er skreien er på sig innover mot kysten, og i mars / april er det tid for de skikkelig store fiskene - dette gleder jeg meg virkelig til !!PRAKTISK UTSJEKK FOR D5L MED POSEIDON I STAVANGER

KURSSKIPET  M/S SANDNES
JORUN OG JEG PÅ KAJAKKTUR


JORUN OG HALVAR I GRILLBUA
MEG SELV VED SØR-FUGLØYA I SEPTEMBER 13
INGEN VET HVOR HAREN HOPPER ............

1 comment:

  1. I like the foto of Jorun and Halvar very much ;o), looked like you had a lot of fun.
    Gudrun

    Translation doesn't work properly.

    ReplyDelete